https://www.rtlnieuws.nl/nederland/marianne-haalde-haar-ouders-van-de-weg-het-was-gewoon-niet-veilig-meer

Marianne haalde haar ouders van de weg: ‘Het was gewoon niet veilig meer’

Bekijk hier het item bij RTL Nieuws.

Ouderen op de weg maken vaker brokken dan jongere bestuurders. De dochters van Jan Hogervorst trokken aan de bel. “Mijn vader had geen overzicht meer. Het kón gewoon niet meer.”

Er zijn tegenwoordig veel meer ouderen op de weg dan tien jaar geleden. En wat blijkt: hoe ouder de bestuurders worden, hoe meer ongelukken ze maken. Vooral ouderen boven de 75 jaar, blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. Het gaat dan om schades die zijn toegebracht aan anderen, dus niet om omvergereden paaltjes.

Ook jongeren tussen de 18 en 25 jaar zijn vaker betrokken bij ongelukken. Daarna daalt het aantal ongelukken en rijden Nederlanders relatief veilig. Bij automobilisten die 75-plus zijn, schiet het aantal ongelukken weer omhoog.
‘Mijn dochters maakten zich onterecht druk’

Marianne van de Water trok samen met haar zus aan de bel toen ze niet meer bij haar vader in de auto durfde. “Je wilt je ouders niet afvallen, maar ik dacht wel: dit kan niet. Hij had minder overzicht, anticipeerde niet meer zoals het hoort. En alles gaat langzamer. Het kon gewoon niet meer.”

Lees verder het artikel bij RTL

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *