koude acquisitie voor accountants tips

Koude acquisitie voor accountants

Mijn tips over acquisitie werden gedeeld in Exact Online. De introductie:

Veel accountantskantoren moeten een nieuwe plek in de markt veroveren. Hun strategie en visie bijstellen. Met andere ogen naar de eigen marketing en dienstverlening kijken. Goed voor de klanten zorgen. En zichzelf steeds weer de vraag stellen: ‘Hoe kom ik aan nieuwe klanten?’

Het antwoord op die vraag? Naast ‘ouderwets’ live netwerken kun je ook inspelen op recentere ontwikkelingen. Velen doen dat al met social media als Twitter, LinkedIn en zakelijk Facebook. Maar heb je wel eens gedacht aan telemarketing?

Ja, echt: telemarketing
Jaren geleden was er voor telemarketing (of koude acquisitie) geen plek in de strategie van accountants. Maar de accountant van morgen heeft vandaag al nieuwe skills nodig. En telemarketing (of zo je wilt: koude acquisitie) hoort daarbij. Maar wel op de juiste manier.

Tips nodig?
In deze whitepaper lees je meer over koude acquisitie: voor wie het werkt, welke verwachtingen je kunt hebben en vooral, de do’s en don’ts. Deze kennis wordt met je gedeeld door Marianne van de Water-Hogervorst, een expert op het gebied van koude acquisitie en sinds 2006 directeur Quorum Preliminary Sales.

Lees hier de 10 acquisitie tips (PDF).

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *