Goud : Acquireren is Topsport

acquisitie is topsportAlles is goud wat er blinkt! En dat doet me denken aan het geweldige verhaal (en boek) van Hein Vergeer. Ik realiseer me dat mijn aanpak en het pad over acquisitie daar erg op lijken. Hein heb ik destijds bedankt voor zijn inspirerende woorden en ik volg hem langs de zijlijn. Ook toen ik later het verhaal van Pieter van den Hoogenband hoorde wist ik het zeker: Acquireren is Topsport.

Het raakt het mij ook te weten hoeveel energie er in zit om zover te komen. En dat het een momentopname is. Nu moeten ze het DOEN!

  1. Ze doen. Dat lijkt een open deur, maar let maar eens op hoeveel tijd we vaak verspillen aan piekeren, uitstellen, erover kletsen of fantaseren, excuses bedenken of andere onzin. Terwijl je eerst het ijs op moet om te kunnen winnen. Stop dus met het verspillen van je tijd en ga datgene doen waarvan je weet dat je het moet doen.
  2. Ze investeren zich suf. Jaren en jaren aan training, opoffering en hard werken zijn nodig om dit niveau te bereiken. Succes van de ene op de andere dag bestaat niet (of is ook van de ene op de andere dag weer weg). De truc zit in volhouden, veel tijd en geld vrijmaken voor wat je belangrijk vindt en andere dingen echt opzij durven zetten. Ook als dat soms pijn doet.
  3. Ze omringen zich met de beste mensen. Waarom zijn sporters sneller dan de rest? Omdat ze zich omringen met andere sporters die ook sneller zijn. Bedenk dit: je bent je omgeving. Als jij de beste wilt worden in wat je doet, omring je dan met de besten die er zijn.
  4. Ze geloven nooit dat ze er al zijn. Het is een grote valkuil te denken dat je er wel bent nu. Dat je alles wel een keer hebt gezien. Dat ze jou niets meer hoeven te vertellen, omdat jij alles wel weet. Wat je ziet aan topsporters is dat ze zich blijven verbeteren, met nieuwe technologie, nieuwe trainingsmethodieken en nieuwe inzichten. Zij weten: de wereld verandert, dus moeten wij ook veranderen.

Al deze punten zorgen ervoor dat je komt waar je wilt zijn en dat ik inzie dat voor mij acquisitie topsport is.

Prettige Wedstrijd !

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *